Cum vă puteţi finanţa activitatea medicală prin programul „start-up nation”?
Prin programul STARTUP NATION, proprietarii companiilor nou-infiintate pot accesa fonduri nerambursabile pentru a-si dota clinicile, cabinetele stomatologice sau centrele de radiologie cu aparatura de ultima generatie.
2018 aduce un real ajutor si antreprenorilor români din domeniul medical. In 2017, prin Programul Startup Nation, antreprenorii care au accesat fondurile, au obtinut 44000 de euro nerambursabili. În domeniul medical, aceste fonduri au putut fi folosite pentru dotarea cabinetului medical, a unei clinici nou infiintate sau cumpararea unui spaţiu. Bugetul alocat acestui program este de circa 1,7 miliarde lei, iar schema de ajutor este valabilă până la 31 decembrie 2020.
Alaturi de cerintele legate de anul infriintarii si statutul de microîntreprindere, programul impune participarea ca administrator la o singură firmă si lipsa datoriilor.
Alegeti sa va dotati clinica cu un NewTom GO 3D cu investiție zero, prin programul STARTUP NATION 2018
Cu o experienta de peste 20 de ani, NewTom a inovat si a dezvoltat numeroase echipamente de radiologie care au ajutat medicina dentară sa ajunga la un nivel superior de prelucrare imagistica. NewTom GO, proiectat pentru a putea extinde posibilitatile de diagnosticare la toate cabinetele stomatologice, combina cele mai bune performante 2D cu cele mai inovative tehnologii 3D.
Datorita tehnologiei avansate de citire si inregistrare, NewTom GO ofera imagini la o calitate exceptionala. In plus, protocoalele si algoritmii specifici asigura o focalizare optima si un detaliu excelent.
Domenii de aplicabilitate: implantologie, chirurgie, endodontie, patologii ORL si alte ramuri ale stomatologiei in care se cer imagini clare. NewTom garanteaza masuratori precise, diagnosticare corecta si rata de succes a tratamentului crescuta.
NewTom GO 3D – cel mai modern si complet CBCT. Disponibil in Romania prin HALMADENT
Necesitatea CBCT in ENDODONTIE
NewTom, companie italiana, membra a grupului CEFLA, si-a castigat renumele mondial ca fiind primii care au dezvoltat si brevetat tehnologia Cone BEAM 3D in domeniul chirurgiei maxilo-faciale. Tehnologia Cone BEAM 3D, superioara vechiului examen MSCT, ofera o calitate peste medie a examenelor 2D/3D.
Acest domeniu necesita imagini cu o calitate extrem de buna pentru a defini structura osului, a determina patologia exacta si a planifica tratamentul potrivit. Doar o investigatie corectă a zonei de interes va face medicul dentist constient de actiunea cea mai corecta pe care trebuie sa o urmeze. In cazul in care pacientul a urmat un tratament al canalului radicular, dar continua sa acuze sensibilitate extrema, iar retratarea nu a rezolvat problema, scan-ul Cone Beam 3D poate dezvalui ca cel de-al doilea premolar maxilar are alta radacina. Odata ce medicul observa acest lucru poate planifica tratamentul corect.
TMJ – articulatia temporo-mandibulara
Cone Beam 3D duce aceasta examinare la un nivel superior. Dupa o singura scanare, articulatia poate fi sectionata, aratand spatiul si eventualele patologii. Imaginea 3D poate oferi informatii detaliate ale articulatiei si anatomia coloanei cervicale.
Sistemul NewTom GO 3D ofera imagini cu rezolutii pana la 80µm, 16 bit image depth (peste 65.000 nuante de gri), ceea ce permite identificarea precisa a detaliilor anatomice si structurii osoase, explorand in detaliu zona de interes.
Cone BEAM 3D – cea mai mica doza de radiatii in timpul examenului radiologic!
Tehnologia Cone Beam 3D foloseste un fascicul conic pentru a obtine o imagine completa dintr-o singura rotatie, spre deosebire de tehnologia clasica MSCT. In cazul MSCT, pentru o sectiune a anatomiei, un fascicul ingust se roteste in jurul pacientului de mai multe ori, afisand felii axiale subtiri cu decalaj de informatii intre fiecare rotatie, care apoi trebuie unite cu ajutorul unui software. Doza de radiatii este net inferioara cu ajutorul tehnologiei Cone Beam 3D.
Sistemul Safe BeamTM – regleaza automant dojazul de radiatii in functie de densitatea osoasa a pacientului. Reprezinta cea mai sigura tehnologie disponibila, atat pentru pacient cat si pentru tehnician, monitorizeaza automat si continuu functionarea sistemului, eliminand posibilitatea de expuneri inutile.
NNT reprezinta solutia perfecta pentru imaginile 2D si 3D de o claritate deosebita, in care se pot identifica si marca cu usurinta: inclinatiile de radacina, pozitia dintilor, absorbtia, cresterea hiperplastica, anomalii ale structurii dintelui si pozitia canalului mandibular. Imaginile si datele colectate se pot livra pe hartie, film, digital (CD sau DVD) sau format PDF.
Software-ul pentru analiza NNT – special creat de inginerii NewTom – furnizeaza specialistului informatii precise despre anatomia fiecarui pacient, putand fi folosit in numeroase aplicatii clinice, in implantologie, endo-perio, si in special, in chirurgie.
Combinatia intre imaginile 2D si cele 3D ii oferă posibilitatea utilizatorului sa aiba cele mai exacte informatii cu cele mai mici doze de radiatii pentru pacient. Astfel, cand imaginile 3D nu sunt necesare, se pot folosi cele 2D pentru a arata starea clinica a pacientului. Acolo unde imaginile arata indoielnic, utilizatorul poate sa investigheze folosind scanul Cone BEAM 3D, focusand exact pe locatia dorita, utilizand campul vizual potrivit.
Implanturi
Cone BEAM 3D este una dintre cele mai eficiente metode de a analiza situatia implantului. Imaginile 3D pot identifica precis posibilele patologii si anomalii structurale. Imaginile panoramice si cele in sectiune pot facilita mai multe masuratori, precum: inaltimea si adancimea implantului, existenta unui alt implat situat langa cel care urmeaza sa fie montat, cat si densitatea osului.
Imaginile 3D arata grosimea osului cortical, densitatea osului spongios, locatia partii inferioare a nivelului alveolar. Aceastea influenteazade asemenea, alegerea implantului adecvat pentru a fi utilizat, locul si diametrul sau.
Chirurgie orala si maxilo-faciala
Scanarea 3D post-operatorie arata exact anatomia individuala si defineste structurile anatomice, astfel incat se poate prescrie cel mai rezonabil tratament pentru pacient. Datorita radiatiilor scazute si a calitatii imaginii oferite de NewTom se poate face expunere dupa operatia maxilo-faciala, pentru a se verifica rezultatele.
Caracteristici functionale:
- imagini 2D/ 3D
- doza minima de radiatii
- imagini multiple
- functie autoadaptiva la morfologia pacientului
- imagini de inalta rezolutie
- solutii integrate in softul NNT
- sistem de management si sharing al examenelor pe suport CD/DVD
- aplicatii pentru chirurgie, ortodontie, implantologie, endo&perio si radiologie.
Caracteristici tehnice:
Imagini 2D – standard
- panoramice adulti si copii, ECOPAN, MultiPAN, dentitie, bite-wings, sinusuri maxilare, TMJ (inchis si deschis)
- examinare copii
- rezolutie maxima: de la 10 la 14 l/mm
- camp vizual maxim: 28 cm (lungime) si 15 cm (inaltime)
- camp vizual redus: 6×12,5 cm (copii), 6×9 cm (Bitewing)
- dimensiune imagine: 7.5 MB
- timp scanare: PAN 12s (standard) – 6.6 (ECO)
- filtre: APT (Autoadaptive Panoramic Treatment) functie care se adapteaza la diferite tesuturi si zone anatomice pentru a oferi o imagine clara, focusata si cu contrastul cel mai bun
Imagini 3D – optional
- examenul complet al celor doua arcade intr-o singura scanare pentru adulti si copii cu incidenta redusa
- studii ale maxilarului impreuna cu sinusurile
- studii localizate la regiunea de interes prin selectia zonei de interes
- examinare copii
- rezolutie maxima: Voxel 80 µm (pe grosimea minima a sectiunii)
- camp vizual maxim: 10,2 cm (diametru), 9,6 cm (inaltime)
- camp vizual redus: 10×10 cm, 10×7 cm, 10×6 cm, 8×7 cm, 8×6 cm, 6×7 cm, 6×6 cm
- dimensiune maxima imagine: 720MB
- timp scanare: HiRes 16.8s (Normal) – 9.6s (ECO) STD 11.2s (Normal) – 6.4s (ECO)
- filtre: aMAR (Autoadaptive Metal Artifact Removal) – optional